Training

De trainingen bij BC Weert '67 zijn onder te verdelen in drie categoriën; training voor jeugd, competitie en recreatie.

Jeugd

De jeugd krijgt training van gekwalificeerde trainers ondersteund door begeleiders. Er wordt twee keer per week training gegeven aan de jeugd in een aantal verschillende groepen, afhankelijk van de leeftijd en sterkte. Het aantal jeugdspelers bij BC Weert is de afgelopen jaren zodanig toegenomen dat het afgelopen seizoen nodig was om de trainingsgroepen te hergroeperen!

In de nieuwe groepering hebben we te maken met 5 trainingsgroepen.

A Vergevorderde competitie: dit zijn spelers die reeds een aantal seizoenen competitie/ toernooien spelen en ook meetrainen bij de seniorengroep.
B Gevorderde competitie:   dit zijn spelers die reeds een aantal seizoenen competitie/ toernooien spelen.
C Competitie:   dit zijn spelers die reeds een aantal seizoenen competitie/ toernooien spelen.
D Start competitie: dit zijn spelers die voor het eerst competitie/toernooien spelen of gaan spelen.
E + F Beginners of instroom: dit zijn nieuwe leden of spelers die nog niet ingedeeld zijn in een competitieteam.

De trainingstijden per trainingsgroep kunt u terugvinden onder het kopje “Speeltijden”.

Competitie

Hiernaast is er ook een groep competitie spelers (competitie jeugd/senioren). Deze krijgen training op woensdag en vrijdag. Ook hier zijn er verschillende trainingsgroepen, zijnde een eerste en een tweede selectie. In welke selectie je traint hangt af van de sterkte van de heer/dame.

Benieuwd naar competitie- en toernooiuitslagen? Kijk op http://badmintonnederland.toernooi.nl/ en kies in de zoekbalk de optie speler en vul vervolgens de naam van de betreffende speler in om zijn of haar info te bekijken.

Recreatie

Als recreatie-lid volg je in de eerste instantie geen training, als je liever een keer een avondje over slaat dan is dat dus geen probleem. Echter heeft BC Weert’67 sinds een aantal jaren toch besloten ook onze recreanten een training aan te bieden, geheel vrijwillig. Enkele leden van BC Weert '67 hebben een korte cursus gevolgd en met een klein diploma op zak geven zij begeleidingslessen voor de beginnende recreant. Op deze manier kunnen ook beginnelingen die liever geen zware of technisch ingewikkelde training willen, toch het spelletje leren. Voor meer informatie, neem 'contact' op.