Training

De trainingen bij BC Weert ’67 zijn onder te verdelen in drie categoriën; competitie jeugd, competitie en recreatie.

We raden met nadruk álle jeugdspelers aan om 2x per week te trainen én competitie te spelen omdat dit garant staat voor een stevige basis van je badmintonvaardigheden en het je spelplezier vergroot. Door deel te nemen aan toernooien kun je je groei en plezier nog eens extra versnellen/vergroten!

Competitie: jeugd

De jeugd krijgt training van gekwalificeerde trainers ondersteund door begeleiders. Er wordt twee keer per week training gegeven aan de jeugd in een aantal verschillende groepen, afhankelijk van de leeftijd en sterkte. Omdat het aantal jeugdspelers bij BC Weert ’67 de afgelopen jaren is toegenomen hebben we een standaard groepering opgezet, die invulling krijgt afhankelijk van het aantal spelers gedurende een seizoen.

In onze standaard groepering kunnen we de spelers in 4 trainingsgroepen indelen. Voor het seizoen 2019-2020 hebben we de spelers ingedeeld in een Beginners groep en een Jeugd A groep (er is bij deze groepsindeling geen onderscheid gemaakt tussen Jeugd A en B t.b.v. de balans van de groepgrootte).

De trainingstijden per trainingsgroep kunt u terugvinden onder het kopje Speeltijden.

Training per groep

Beginners

Dit zijn nieuwe leden of spelers die nog niet ingedeeld zijn in een competitieteam.

Start competitie

Dit zijn spelers die voor het eerst competitie/toernooien spelen of gaan spelen.

Jeugd A

Dit zijn spelers die 2x per week prestatief trainen, reeds een aantal seizoenen competitie spelen en jaarlijks deelnemen aan meerdere toernooien.

Jeugd B

Dit zijn spelers die een aantal seizoenen competitie/ toernooien spelen maar liever recreatief trainen of nog niet het niveau hebben van de spelers in groep A.

Competitie (1e en 2e selectie)

Hiernaast is er ook een groep competitie spelers (jeugd en senioren). Deze krijgen training op maandag, woensdag en/of vrijdag. Ook hier zijn er verschillende trainingsgroepen, zijnde een eerste en een tweede selectie. In welke selectie je traint wordt door de TC (Technische Commissie) bepaalt.

Benieuwd naar competitie- en toernooiuitslagen? Kijk op de website van Badminton Nederland kies in de zoekbalk de optie speler en vul vervolgens de naam van de betreffende speler in om zijn of haar info te bekijken.

Recreatie

Als recreatie-lid volg je in de eerste instantie geen training: als je liever een keer een avondje over slaat dan is dat dus geen probleem. Echter kan BC Weert ’67 al een aantal jaren een recreantentraining aanbieden dankzij twee fanatieke vrijwilligers. De deelname aan deze trainingen is geheel vrijwillig. Enkele leden van BC Weert ’67 hebben een korte cursus gevolgd en met een klein diploma op zak geven zij begeleidingslessen voor de beginnende recreant. Op deze manier kunnen ook beginnelingen die liever geen zware of technisch ingewikkelde training willen, toch het spelletje leren. Voor meer informatie, neem contact op.