Nieuws

Bericht van de gemeente

By 3 oktober 2020 Geen reacties

Beste Sportbestuurder,

Maandag 28 september zijn de corona regels door het kabinet weer aangescherpt. Deze regels zullen dinsdag 29 september om 18:00 uur ingaan. De details van de nieuwe regels zijn op dit moment nog niet bekend. Wij wachten op het nieuwe sport protocol van de NOC* NSF en het protocol van de veiligheidsregio Noord-Limburg. Graag brengen we jullie wel al kort op de hoogte van de regelingen die nu bekend zijn:

Publiek bij trainingen en wedstrijden:

·   Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek tot nader bericht niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

·   Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?

Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

·   Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

·   Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

·   Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Sportkantines:

·   Vanaf 29 september 18:00 uur zijn de sportkantine en daarbij behorende terrassen gesloten. Dit geldt voor alle activiteiten zoals wedstrijden, trainingen en ook voor vergaderingen.

Gezelschapsgrootte en samenkomst:

·   Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

·   Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?

De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

·   Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Zodra het nieuwe sportprotocol en de protocol van de veiligheidsregio bekend wordt zullen we u informeren. Daarnaast gaan we ervan uit dat de verschillende sportbonden ook weer met protocollen komen om de regels praktisch op te lossen.

Tot slot

Heeft u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen? Neem dan gerust contact op met Juul van Cruchten via j.van.cruchten@weert.nl / 06 – 40 35 21 53 of Cisca van der Kraan via c.vander.kraan@weert.nl / 06 – 46 36 35 21.

Met vriendelijke groet,

Juul van Cruchten

Beleidsmedewerker sport

Gemeente Weert