Nieuws

Weer (bijna) helemaal normaal de hal in!

Beste leden, ouders en verzorgers, 

Zoals afgelopen week al vluchtig aangekondigd gaan we vanaf volgende week weer bijna helemaal normaal de hal in! 

Tijdens de persconferentie van vrijdag 28 mei zijn veel versoepelingen van maatregelen aangekondigd. Ook voor de sport. De belangrijkste maatregelen die losgelaten worden vanaf zaterdag 5 juni zijn: 

 • tijdens het sporten hoef je geen 1.5 m afstand meer te houden; dubbelspel mag dus weer; 
 • er mogen weer meer dan 30 personen in de hal; 
 • groepslessen (trainingen) mogen weer; 
 • de douches en kleedkamers mogen weer gebruikt worden. 

Welke maatregelen blijven: 

 • 1.5 m afstand houden buiten de baan en als je niet speelt; 
 • mondkapje op buiten de sportzaal (dus in de entreehal en kleedkamers); 
 • Registratie en desinfecteren bij binnenkomst (zie bijlage); 
 • er mogen maximaal 50 personen tegelijkertijd in de hal (hierover hieronder meer); 
 • en de belangrijkste: met klachten blijf je thuis, en laat je jezelf testen! 

Voor ons gaan deze versoepelingen praktische in vanaf woensdag 9 juni 2021. 

Je speelt vanaf die woensdag dus weer conform je oude train- of speelgroep op de tijden zoals je die gewend was voor de lockdown.  

Dit komt voorlopig neer op: 

wo 17:45-18:55 Jongste jeugd 

wo 19:10-20:30 Trainingsgroep Joris en Paul 

wo 20:45- 22:30 Recreatie en trainingsgroep Alex (en George*) 

vr 19:00-20:15 Jongste jeugd,  

vr 19:00-20:30 trainingsgroep Joris en Paul 

vr 20:45-22:30u Recreatie en trainingsgroep Alex (en George*) 

*de 1ste selectiespelers die op maandagavond bij George speelde spelen in de groep van Alex. 

let op: aangezien we maar met maximaal 50 personen in de hal mogen zijn dienen we extra aandacht te vestigen op de wisselmomenten. Tijdens de wisselmomenten bestaat namelijk de kans dat er meer dan 50 personen in de hal aanwezig zijn. We hebben daarom tussen iedere groep 15 minuten wisseltijd ingebouwd. Dit betekent dat iedereen iets eerder stopt en/of iets later begint dan hij gewend is. Onze vraag is dus ook om je hieraan te houden, niet eerder dan 5 minuten van te voren in de sporthal aanwezig te zijn (en evt. buiten te wachten) en na de training direct de sporthal te verlaten.  

Zijn er volgende week al training voor spelers boven 27*? 

Dat weten we bij het versturen van deze mail nog niet zeker. De TC heeft bij het versturen van deze mail nog geen uitgebreid contact gehad met de trainers hierover. Dit vinden we wel belangrijk alvorens we deze knoop doorhakken. Op zijn laatst dinsdagavond ontvangen jullie hier aanvullende info over. Tot die tijd geldt, je bent van harte welkom om op de hierboven benoemde speeltijd te komen badmintonnen, als er geen training is speel je vrij / wedstrijden. 

*Spelers onder de 27 die afgelopen weken al training kregen, krijgen dit vanaf wo 9 juni ook. 

Kantine 

I.v.m. de strengen eisen omtrent het openen van horecagelegenheden hebben wij besloten om de kantine voorlopig nog niet te openen. De mogelijkheid om open te gaan is nog zeer beperkt en lastig te organiseren door met name de volgende 2 redenen: 

 • Openingstijd is tot maximaal 22:00u. Gezien de meeste volwassenen die regelmatig de kantine bezoeken op zijn vroegst om 20:30u beginnen met spelen zien wij hier geen serieuze mogelijkheden; 
 • Zelfbediening is niet toegestaan. Dit betekent dat onze huidige werkwijze die ingericht is op zelfbediening niet toegestaan is. Door de beperkte openingstijden vinden wij het niet de moeite waard om hiervoor bediening te organiseren. 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar bestuur@bcweert67.nl. Voor de goede orde: dat betekent dus niet reageren op deze mail. 

Competitie  

Zoals sommige van jullie ongetwijfeld gemerkt hebben is de competitie opstart / inventarisatie anders dan normaal. Ook dit heeft uiteraard te maken met corona en de onduidelijkheden die dit met zich meeneemt. Na de laatste persconferentie heeft Badminton Nederland goede hoop de competitie in september 2021 te laten starten. Er liggen ook scenario’s klaar om later, in bijv. okt of nov te starten. De TC heeft de inventarisatie afgerond en gaat komende tijd kijken naar de invulling van teams en trainingsgroepen. Mocht je hierover vragen hebben dan kun je hiervoor altijd bij ons terecht.  

Wij zijn zeer verheugd dat we weer nagenoeg normaal kunnen badmintonnen! 

We hopen jullie dan ook allemaal snel weer te ontmoeten in de sporthal! En vergeet niet; start voorzichtig en doe een goede warming- up! Overschat je lichaam niet, we hebben lang stilgelegen! 

Sportieve groeten, 

Het bestuur, Tom, Rebecca, Maike, Bas en Sam