Nieuws

Coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht in de sportkantine vanaf 26 sept 2021

By 23 september 2021 Geen reacties

Beste leden, ouders en verzorgers,

Zoals jullie wellicht gehoord hebben tijdens de persconferentie van 14 september worden er versoepeling doorgevoerd vanaf 25 september. De versoepeling hebben verder geen uitwerking op de sport.

Echter verandert er wel wat voor het bezoeken van de kantine omdat deze wordt gezien als horeca. Dit is door de Gemeente bevestigd. Het ’Coronatoegangsbewijs’ (CTB) is van toepassing voor een bezoekje aan onze kantine. Voor meer info: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Als je de kantine in wilt moet je dus aantonen dat je 1. gevaccineerd bent, 2. minder dan 24 u geleden negatief getest bent of 3. recent hersteld bent van corona. Dit kan middels de Corona-check app of een papieren bewijs. Ook dit vind je via bovenstaande link. Er wordt aan de deur niet gediscussieerd: dit zijn de 3 mogelijkheden en je bewijst dit op een van de officiële manieren. 

De coronacheck wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zijn er geen vrijwilligers, dan kan de kantine niet open. Je kunt je aanmelden door te mailen naar bestuur@bcweert67.nl of je bij ons te melden. Om dit eerlijk te laten verlopen willen we vragen dat elke ‘groepje’ dat actief de kantine bezoekt voor afvaardiging zorgt om dit mogelijk te maken. 

Ook voor thuisspelende teams geldt: één iemand checkt het CTB wanneer je samen naar de kantine gaat.
Voor vele geen leuk nieuws, dit realiseren wij ons. We hebben gekeken of wij binnen de uitzonderingen vielen. Dit is helaas niet aan de orde. Maar ook hiervoor geldt als we dit samen oppakken is het werkbaar en kan de kantine gezellig openblijven. We horen graag van je als je mee wilt hebben met CTB controleren?!
Sportieve groet,
Namens het bestuur van BC Weert’67