Nieuws

Versoepelde van de coronamaatregelen

Beste leden, ouders en verzorgers,

De persconferentie van woensdag 24-06-2020 over de versoepelingen van de coronamaatregelen na 1 juli geeft meer mogelijkheden / vrijheden dan eerder gedacht. Dit is goed nieuws maar brengt voor op de korte termijn wel een aantal onduidelijkheden met zich mee. Gisteren heeft het bestuur een e-mail van de Gemeente Weert ontvangen. Ter info is deze bijgevoegd bij dit bericht.

2 belangrijke feiten:

 • Na 1 juli hoeven ook mensen van boven de 18 jaar geen 1.5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Voor en na het sporten wel. Specifiek doelt de overheid hiermee op ruimtes zoals de kleedkamers en de kantine.

 • Niet alle sporthallen worden gebruikt. Dit kun je teruglezen in de mail van de Gemeente. Het betreft nu Sporthal Boshoven, Aan de Bron en de Grenslibel in Stramproy. Dit heeft invloed op het toekennen van de aangevraagde uren zaalhuur. 

 • Zoals eerder aangekondigd blijft de buiten training ook doorgaan na 1 juli. Hoe dit precies gaat samenvallen met de heropening van de hal is nog onduidelijk.

 • Ons ‘originele plan van aanpak’ voor de opstart vanaf 1 juli dat we vorige maand aan jullie gecommuniceerd hebben zal dus sowieso anders worden dan wij voorbereiden hebben. Hoe anders weten we nog niet. Na het weekend verwacht de Gemeente Weert ons meer duidelijk te geven over welke en hoeveel uur we de sporthal kunnen gebruiken.

  Samenvattend kunnen we dus concluderen dat sporten straks weer op een normale wijze mag plaatsvinden. Dat is goed nieuws! Anderzijds geeft de plotseling verandering onduidelijkheid over hoe en wanneer de hal precies open gaat. Hierover wilden wij u allen graag op de hoogte stellen.
   
  Wij hebben heel veel zin om weer aan de ‘slag’ te gaan. Daarbij wij vragen wij nog steeds om uw begrip, flexibiliteit en gebruik van gezond verstand in de aanloop naar en na de opening van 1 juli van sporthal en kantine.

  Sportieve groeten van het bestuur!

  Brian, Bas, Rebecca, Tom, Maike en Sam