Nieuws

Beperkte opening sporthal vanaf 1 juli 2020

Beste leden, ouders en verzorgers,

Vrijdagavond 30 mei ontving het bestuur, na dagen van speculatie, bericht van de Gemeente Weert dat de ook sporthallen op 1 juli 2020 weer beperkt open gaan. ‘Hoe beperkt’ dit zal zijn weten we helaas nog niet. De Gemeente verwacht ons ongeveer één week voor 1 juli te voorzien van de definitieve voorwaarde. Daarbij neemt de rijksoverheid ook één week voor 1 juli definitief de keuze of de sporthallen open gaan.

Een ding is zeker; de 1.5m regel zal voor personen vanaf 18+ van toepassing zijn. Verder is de verwachting dat ook hygiëne maatregelen en een beperking op het totaal aantal personen in de sporthal aan de orde zullen zijn. Natuurlijk zullen ook de basisregels rondom de corona van kracht blijven! Hierover informeren wij jullie natuurlijk tijdig en in ieder geval voor 1 juli.

Direct na het bericht dat op 1 juli de sporthal beperkt zal open gaan heeft het bestuur digitaal vergaderd over de mogelijkheden. We zijn in onze brainstorm uit gegaan van de 1.5m regel; dit beperkt ons tot 2 spelers per hele baan. Het eerste besluit dat we genomen hebben is dat ook BCWeert’67 weer gaat badmintonnen als de sporthallen op 1 juli open gaan. Daarnaast hebben we besloten dat ook de buitentraining vooralsnog door gaat. Bovenstaande heeft geleid tot de onderstaande indeling / speelschema. Dit schema is tot stand gekomen op basis van het doel om ieder lid minimaal 1,5u (m.u.v. jongste jeugd*) badminton per week te bieden en de mogelijkheid om minimaal 1 dag deel te nemen aan de buitentrainingen.

Maandag in Sporthal Op Den Das in Altweerterheide

 • 2de selectie (trainingsgroep Paul): 19:00 – 20:30u
 • 1ste selectie (trainingsgroep Alex en George): 20:30 – 22:30u (0.30u langer i.v.m. groepsgrootte en beperkt aantal banen).

  Woensdag in Sporthal Boshoven Weert
 • Jongste jeugd*: 18:30 – 19:30u
 • Recreatie groep 1: 20:00 – 21.30u

  Vrijdag in Sporthal boshoven Weert
 • 2de selectie (trainingsgroep Joris): 19:00 – 20.30u
 • Recreatie groep 2: 21:00 – 22:30u

  Vooralsnog zal er de eerste weken niet getraind worden en wordt er vrij gespeeld m.u.v. de jongste jeugd*.

  Na de bestuursvergadering is deze indeling en werkwijze besproken met de TC en trainers. Vervolgens zijn op basis hiervan de zaaluren aangevraagd bij de Gemeente Weert. Uiteindelijk zal de Gemeente bepalen of wij vanaf 1 juli de beschikking krijgen over de bovenstaande sporthallen en tijden. Het betreft dus vooralsnog een concept schema!

  Als bestuur zijn we super blij dat we onze leden weer badminton kunnen aanbieden! Daarbij vragen iedereen om met begrip, gezond verstand en met name flexibel om te gaan deze nieuwe situatie. Tot slot vragen wie iedereen ook om hulp om badminton na 1 juli mogelijk te maken. Denk bijv. aan het uitvoeren en toezien op de hygiëne maatregelen. Per groep zullen enkele leden hiervoor benaderd worden. Wat deze hulpvraag precies is laten we jullie z.s.m. weten.

  *jongste jeugd
  Ook na 1 juli bieden we badminton, sport en spel aan voor de onze jongste leden van de vereniging! Zoals je misschien gemerkt hebt werken we momenteel met een trainersschema voor de buitentraining van de jongste jeugd. Deze situatie willen we op vergelijkbare wijze doorzetten na 1 juli.

  Kantine
  Ook de sportkantine mag na 1 juli weer open. Ook hiervoor geldt uiteraard de 1,5m, de hygiëne en maximaal aantal personen regels. Als bestuur willen wij ook de kantine z.s.m. na 1 juli weer openen. Naast het invoeren van de maatregelen zal ook de voorraad weer moeten worden aangevuld. Hier vragen wij eveneens om begrip, flexibiliteit en hulp om dit waar te maken! Ook voor de kantine zijn we afhankelijk van de regels die de gemeente, de rijksoverheid en het RIVM ons opdragen.

  Als laatste willen wij graag iedereen nogmaals uitnodigen om deel te nemen aan de buitentraining! Mochten je vrienden, familie of kennis ondertussen ook weer zin hebben om lekker te gaan sporten? Zij zijn ook van harte welkomen! Wel graag even laten weten dat je komt via bestuur@bcweert67.nl .

  Heb je vragen, ideeën of wil je graag een bijdragen leveren aan het openen van de sporthal na 1 juli dan horen we graag van je. Je kunt mail naar bestuur@bcweert67.nl

  Sportieve groeten en hopelijk allemaal tot ziens in de sporthal!

  Het bestuur, Rebecca, Bas, Brian, Tom, Maike en Sam