Nieuws

Corona maatregelen 7-11-2020

By 18 november 2020 Geen reacties

Beste leden, ouders en verzorgers 

Hierbij een korte update n.a.v. de persconferenties van 17 november 2020. De rijksoverheid heeft de tijdelijke aanvullende maatregelen van 3 november terug gedraaid vanaf woensdagavond 18 november 2020 00:00 uur. Dit betekend dat de gedeeltelijke lockdown zoals hij op 13 oktober 2020 is aangekondigd vanaf dan weer van kracht is. 

De regels die met de gedeeltelijke lockdown voor de badmintonsport weer gelden zijn als volgt: 

 1. Spelers boven 18 jaar spelen in teamverband van maximaal 4 personen maar met 1,5 m afstand. Dit betekend dat je met 2 spelers op een baan staat. Er kan niet gedubbeld worden omdat dan de 1,5m niet in acht genomen kan worden. Binnen het groepje van 4 mag worden door gewisseld van spelers, je kunt op een avond dus tegen drie verschillende personen spelen.  
 2. Trainingen voor spelers boven 18 jaar worden ook weer hervat met in acht neming van bovenstaande regels met ingang van maandag 23 november 2020.  

Wat niet veranderd: 

 1. De indeling van spelers over dagen en tijden zoals in de vorige mails gecommuniceerd is blijft hetzelfde. 
 2. Voor spelers onder de 18 veranderd er niks. Ook die training gaat gewoon door. 
 3. Verder blijven allen eerder gecommuniceerde zaken van kracht. Denk hierbij aan: 
  1. Geen competitie 
  2. Geen kantine 
  3. Geen kleedruimtes en douches 
  4. Geen dubbelspel 
  5. Je houd 1.5 meter afstand 
  6. Je ontsmet je handen en noteert je naam. 
  7. Geen toeschouwers of ouders langs de baan of op de tribune gedurende de training 

Naast deze maatregelen willen we de spelers die op vrijdag zijn ingedeeld erop attenderen dat er vanaf aanstaande vrijdag 20 november nog maar 2/3 hal beschikbaar is. Hiervoor is gekozen omdat er in de afgelopen weken op vrijdag een lage opkomst is geweest, door minder hal te huren besparen we kosten. We zijn er van op de hoogte dat er spelers zijn die graag een keer extra zouden willen spelen op de vrijdag. Echter hebben we er in het kader van de corona regels hebben voor gekozen om de contactmomenten met verschillende personen zoveel mogelijk te beperken door de vaste groepen aan te houden en hier niet in te schuiven. 

Wij gaan er vanuit jullie op deze manier voldoende geïnformeerd hebben. Als u vragen hebt horen we het graag. 

Sportieve groet en blijf gezond, 

Het bestuur van BC Weert’67