Nieuws

Nieuwe maatregelen

By 23 april 2020 Geen reacties

Beste leden, ouders en verzorgers,

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid die dinsdagavond  (21-04-2020) om 19.00 uur is geweest stellen we jullie op de hoogte wat de nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM voor ons als vereniging tot gevolg hebben.

De rijksoverheid heeft maatregelen versoepelt op het gebied van sport voor kinderen.

Onderstaande regels gelden er vanaf volgende week 29-04-2020.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

Maatregelen corona verlengd | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nlWe gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden – alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren – worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.www.rijksoverheid.nl

Sport

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Zoals jullie zien zijn de versoepelde maatregelen voor buitensporten bedoeld. Toch willen we als bestuur gaan onderzoeken hoe ook wij hierop in kunnen spelen. Wij zullen contact gaan leggen met de gemeente om met hun te overleggen wat er voor ons als badmintonvereniging mogelijk is om ook onze jeugdleden (badminton)sport aan te kunnen bieden.
Wij hopen hier aan het eind van de week meer duidelijkheid over te hebben.  

Helaas is er voor onze leden boven de 18 jaar voorlopig dus nog steeds geen mogelijkheid om het badmintonnen weer op te kunnen gaan pakken.

Wij gaan er vanuit jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. We berichten jullie op korte termijn over hoe we als vereniging in gaan spelen op de versoepelde maatregelen omtrent sporten.

We hopen dat dit bericht jullie allen in goede gezondheid bereikt en wensen jullie sterkte in deze bijzondere omstandigheden.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur
BC Weert’67
Rebecca, Maike, Bas, Brian, Sam & Tom