Nieuws

Training geven in corona tijd

Beste leden, ouders en verzorgers,

Vorige week (23-04-2020) hebben we jullie per mail laten weten dat wij als bestuur, samen met de Gemeente Weert, op basis van de aangepaste maatregelen gaan onderzoeken wat er mogelijk is om buitentrainingen voor jeugd t/m 18 jaar op te starten.

In overleg met de Gemeente zijn ons de volgende mogelijkheden aangeboden:

 1. We kunnen gebruik maken van een beschut veldje op het sportpark St Theunis (achter het college). Dit veldje word normaal gebruik door de handboogvereniging. Het idee van dit specifieke veldje is dat we wellicht op windstillen dagen kunnen badmintonnen.
 2. We kunnen over dit veldje op woensdag en vrijdag avond beschikken.

Alle binnensport clubs word een plek aangeboden op st. Theunis. Andere (sport)parken zijn geen optie.

 De Gemeente stelt ook een aantal regels. De belangrijkste zijn:

 • De sport/training moet georganiseerd zijn door de vereniging;
 • Per 10 kinderen 1 begeleider;
 • Maximaal 20 kinderen per groep (meerdere groepen tegelijk mag, mits er genoeg ruimte is);
 • Het is bedoeld voor:
  • Kinderen t/m 12 jaar;
  • Kinderen van 13 t/m 18 jaar; moeten wel de 1.5m in acht houden;
  • Voor volwassen (boven de 18 jaar) blijven de regels ongewijzigd. Zij mogen dus niet deelnemen aan de georganiseerde buitentraining.
 • Niet omkleden / zo min mogelijk wc’s en dergelijk gebruiken op de locaties. Dit doe je allemaal thuis;
 • Deelname is niet toegestaan als je klachten hebt: koorts, hoesten of verkoudheid.

Als bestuur willen we hier graag gebruik van maken. Enerzijds om te werken aan de binding binnen onze vereniging en anderzijds om de jeugd de mogelijkheid te geven om te sporten en bewegen.

Om deze buiten trainingen mogelijk te maken zoeken wij mensen die ons willen helpen dit te organiseren en uit te voeren. Het aantal begeleiders zal bepalen hoe vaak deze buiten trainingen kunnen plaatsvinden. We willen een trainingsschema opzetten en als begeleider vragen we je deze oefeningen uit te voeren met de jeugd. Naar wie zijn we dan specifiek opzoek?

 • Personen die met ons mee willen denken over het trainingsschema;
 • Personen die het trainingsschema willen uitvoeren samen met de jeugd.

De insteek is om dit met twee begeleiders per groep te doen. Je staat er dus nooit alleen voor. Om niet al het werk bij de zelfde personen neer te leggen zou het mooi zijn als we kunnen beschikken over meerdere begeleiders. Je word dus niet iedere week ingezet, tenzij je dit natuurlijk graag wilt J Als laatste word je vanuit de vereniging natuurlijk goed op de hoogte gebracht van de praktische gang van zaken op de locatie en uitgebreid bijgepraat over de Corona maatregelen omtrent de buitensport. We benaderen natuurlijk ook onze trainers om mee te denken.

Ben je geïnteresseerd ? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar bestuur@bcweert67.nl .

Als laatste doen we alvast een oproep aan al onze jeugdleden t/m 18 jaar. Lijkt je het leuk om mee te doen met de trainingen? Laat het dan alvast weten door een mail te sturen naar bestuur@bcweert67.nl . Wil je meehelpen / meedenken? Dan mag dat natuurlijk ook, ook dat horen we graag van je! Voordat de trainingen werkelijk starten komt er nog een officiële vraag om je aan te melden.

Als vereniging zijn we heel blij dat we weer aan de slag mogen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

We horen graag van je! Hopelijk lukt het ons om samen met een gezellige groep deze buiten trainingen waar te maken.

Sportieve groet van het bestuur!