Nieuws

Corona update

Beste leden, ouders en verzorgers,

Helaas duurt de Corona-crisis nog steeds voort. Maar gelukkig gaat het de goede kant op en zijn er inmiddels versoepelingen aangekondigd waardoor we allemaal iets beter weten waar we in de komende maanden aan toe zijn.

Wij sturen jullie deze nieuwsmail om jullie op de hoogte te brengen van waar het bestuur zich nu in deze tijd mee bezig houd.

Corona: Versoepelde maatregelen en gevolgen voor BC Weert’67
Zoals we jullie in een eerdere e-mail hebben laten weten zijn voor de jeugd de maatregelen al versoepeld en mag er buiten gesport worden. In de afgelopen weken zijn wij in overleg geweest met de gemeente en trainers/begeleiders hoe we dit vorm kunnen geven. Wij zijn blij dat we kunnen mededelen dat de eerste buitentraining voor de jeugd tot 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar aanstaande woensdag 13-05-2020 van start gaat. De jeugd t/m 18 jaar of hun ouders ontvangt hierover ook een e-mail met daarin de praktische uitleg en het protocol wat gevolgd moet worden in het kader van de Corona maatregelen.

In de persconferentie van 06-05-2020 is bekend geworden dat vanaf 11 mei ook iedereen boven de 18 jaar georganiseerd mag gaan buitensporten. Hoe we hier invulling aan gaan geven krijgen jullie nog te horen in de komende weken.  Vanuit contact met de gemeente blijkt dat ook zij nog niet precies weten hoe hier invulling aan geven kan worden. Voor alsnog starten we dus met de jeugd onder 18 jaar. 

In die zelfde persconferentie is kenbaar gemaakt dat per 1 september ook de binnensportlocaties weer open mogen en dat competities weer gestart mogen worden. Dit betekend dat wij vanaf dan dus ook de hal weer in mogen. Badminton Nederland heeft in een nieuwsbericht op hun website laten weten dat zij samen met andere sportbonden bij de overheid gerichte aandacht gaan vragen voor het eerder openstellen van de binnensport locaties. Zodra wij meer weten over de exacte openstelling van de sporthal informeren wij jullie hier uiteraard weer over.

De trainingszondag stond in eerste instantie gepland op 30 augustus, of dit doorgegaan kan gaan op deze datum is nog onzeker.

Competitie

Ondanks dat de start van de competitie nog onduidelijk is hebben de TC en trainers de teams en trainginsgroepen wel al zover mogelijk voorbereid.

Sponsorkliks

Voor degene die nog niet graag in de stad gaan winkelen en liever hun eten/kleding etc. bestellen via internet willen wij jullie nogmaals wijzen op Sponsorkliks. Hiermee kun je de vereniging gratis sponsoren.

klik hier voor de directe link naar de website

Wij hopen jullie hiermee weer voldoende geïnformeerd te hebben.

M.v.g.

Het Bestuur; Tom, Sam, Brian, Bas, Rebecca en Maike